Yhteystiedot: Outi Heiniö / puh. 041 449 2349 / solasali.info@gmail.com

Käyntiosoite: Valurinkatu 4 A, 03600 - Karkkila

Ashtangajoogaharjoitus on tuonut elämääni säännöllisen hengähdyshetken, jolloin mieli saa hiljentyä ja keho hengittää. Harjoitus on auttanut päästämään irti jännityksestä ja siitä, mikä kulloinkin iloa ja elämää pienentää. Mielen kirkastumisen ja keskittymisen lisääntymisen seurauksena positiivisuudelle on jäänyt tilaa kasvaa. Ohjauksessani haluan tarjota mahdollisuuden tutustua ashtangajoogaharjoitukseen avoimesti, lempeästi ja itseään kuunnellen.

Opetan kundaliinijoogaa ja meditaatiota Yogi Bhajanin perinteiden mukaisesti. Kundaliinijoogasta on tullut minulle tärkeä jokapäiväinen harjoitus. Olen löytänyt siitä mieltä,

kehoa ja sielua koskettavan harjoituksen, joka pitää minut itseni keskellä kiireisessä arjessa. Kundaliinijoogan monipuolisuus ja voima kiehtoo minua ja olen iloinen, että saan olla mukana opettajien ketjussa välittämässä tätä oppia edelleen.


"Miltä minun kehossa tuntuu?" on kantavana teemana kaikissa vetämissäni tunneissa. Kehon ja mielen yhdistäminen niin voima-, liikkuvuus- kuin rentoutusharjoittelussakin antaa meille käsityksen omasta kehon toiminnasta, kiputiloista ja mahdollisuuden kehittyä. Se mikä tapahtuu mielessä, tapahtuu myös fyysisenä reaktiona ja kokemuksena kehossa.

Olen aloittanut joogapolkuni yli 20 vuotta sitten Petri Räisäsen ashtangaopissa. Sittemmin joogamieltymykset ovat vaihdelleet Yin-joogaan, kundaliiniin ja Intiasta poimittuihin asanoihin. Joogaan on sekoittunut kehoterapiaa ja ReiKiä. Samoin ovat vaihdelleet opettajat, mutta ehdottomasti parhain heistä on ollut arki. Vaikein asanani on se, jossa astutaan joogamatolta keittiöön tai toisin päin, kynnys-asana. Joogassa yhdistyy kaikki; ei vain hengitys ja liike, vaan myös se, mitä mieli tuo mukanaan. Joogamatolla tiedän, kuka olen, mitä tänään jännitän tai kenen kanssa kilpailen, voinko päästää irti ja olla osa maailmaa. Sen sylissä voi levätä. Tunneillani kannustan kokeilemaan ja olemaan armollinen.

Kun astuin joogamatolle ensimmäisen kerran, tulin kuin kotiin. Löysin välittömästi joogasta jotain mitä mieleni ja kehoni kaipasi. Joogassa minua kiehtoo sen kokonaisvaltaisuus. Samassa harjoituksessa lisätään notkeutta, vahvistetaan kehoa, rauhoitetaan mieltä ja käännetään hetkeksi katse sisäänpäin, oman itsen äärelle. Tämä hektinen maailma jota elämme kaipaa vastapainokseen rauhaa ja pysähtymistä, siksi sydäntäni lähellä on opettaa joogan tarjoamia työkaluja myös lapsille ja nuorille. Mielestäni jooga kuuluu ihan kaikille!