Ashtanga (Sanni)Ashtangajooga on kehoa ja mieltä vahvistava ja puhdistava harjoitus, jossa yhdistyvät hengitys ja liike.  Alkeistunneilla lähdetään liikkeelle hengityksestä ja tutustutaan auringontervehdyksiin ja alkeisharjoitukseen. Tunti sopii kaikille. Jatkoryhmään ovat tervetulleita kaikki, jotka osaavat ashtangajoogan alkeisharjoituksen.


Maanantaisin:


Jatko klo 17.45.19.15

Alkeet klo 19.30-20.30Kundaliini (Riikka)


Kundaliinijooga on maanläheistä, dynaamista joogaa, jonka avulla voit oppia tuntemaan itsesi ja mahdollisuutesi tässä elämässä. Kundaliinijoogaa sanotaan myös tietoisuuden joogaksi. 

Se on yksinkertaista ja useimmille sopivaa. Se vahvistaa mm. hermostoa, tasapainottaa rauhastoimintaa ja aktivoi intuitiota sekä auttaa säätelemään mieltä ja tunnetilojen vaihtelua. Jokainen tunti on hieman erilainen, sillä harjoitussarjoja ja meditaatioita on useita satoja. Yksi kundaliinijoogatunti kestää 1,5 h.


Tiistaisin 17.30-19.00

Torstaisin 19.00-20.30Yin (Outi)


Yin joogaharjoituksessa keskitytään vahvasti oman kehon tuntemuksien kuunteluun ja hengityksen tarkkailuun. Yin jooga on keskittynyt harjoitus, joka vaikuttaa niin fyysiseen kuin henkiseen tilaamme. Yin on vastakohta sille kaikelle suorittamiselle, mistä päivämme täyttyvät. Sen vaikutukset ovat moninaiset ja selviävät vasta itse kokeilemalla. Sopii kaikille!


Keskiviikkoisin klo 19.15-20.15Joogaa 5-10v. (Outi)


Lapsijoogatunnit etenevät liiketarinoina ja jooga-asanoita harjoitellaan leikkien ja erilaisten teemojen kautta. Lapsijooga kehittää tasapainoa, kehontuntemusta, ryhtiä ja keskittymiskykyä sekä antaa mahdollisuuden oppia rentoutumista ja hiljentymistä.

Tunneilla tärkeää on iloinen yhdessäolo,oman kehon tuntemusten mukainen tekeminen ja toisten kunnioittaminen.


Keskiviikkoisin klo 17.00-17.45Lempeä Slow Flow (Outi)


Lempeä slow flow tunti sopii aivan kaikille ja kaiken tasoisille joogaajille. Tunti on rauhallinen ja liikkeet tehdään virtaavana sarjana oman hengityksen tahtiin. Ihana tapa päättää työviikko lempeän kehonhuollon parissa.


Perjantaisin klo 17.00-18.00Mindful Body (Katja)


Mindful body yhdistelee parhaita puolia erilaisista kehoa ja mieltä huoltavista tekniikoista, kuten pilateksesta, joogasta, fascia-harjoittelusta, syvävenyttelystä ja rentoutusharjoittelusta. Tunti opettaa tulkitsemaan oman kehon viestejä, tunnistamaan kireyksiä, kiputiloja ja heikkouksia sekä sitä kuinka voi kehittää ja parantaa omaa olotilaa.


Torstaisin klo 16.15-17.00 TUOLITUNTI!

Sunnuntaisin klo 18.00-19.00Mindful Body Strenght (Corset) (Katja)


Tämä tunti kehittää liikkuvuutta, keskivartalon voimaa, tasapainoa sekä koordinaatiota. Jokaisella tunnilla on fysiologinen teema, jota lähestytään eri tavoin, jolloin kyseisen alueen lihasvoima, liikkuvuus ja liikehallinta kasvavat. Tunti kehittää myös kestävyyskuntoa ja hapenottokykyä, sillä liikkeisiin siirrytään selkärankaa palauttavin liikkein flow:na yhdestä liikkeestä toiseen, jolloin tunnin aikana pysytään jatkuvasti liikkeessä.


Torstaisin klo 17.15-18.00

Sunnuntaisin klo 17.00-17.45Dynaamiset venytykset & foamrolling (Katja)


Dynaamiset venytykset ovat liikkuvaa ja aktiivista venyttelyä, jossa hitaassa ja lipuvassa liikkeessä pysytään periaatteessa koko ajan ja venytyksessä käydään vain pieni hetki kerrallaan. Dynaaminen venyttely parantaa liikkuvuutta sekä kehon hallintaa. Dynaamiset venytykset-tunnilla tehdään myös kehon rullausta foamrollerin avulla. Tällä tekniikalla pyritään parantamaan lihaksiston verenkiertoa ja avaamaan pehmyt- ja sidekudoksia. Ydinajatus rullailussa on saada lihaksia ympäröivien faskioiden eri kerrokset liikkumaan paremmin.


Torstaisin, vuoroviikoin dynaamiset venytykset ja mindful body

klo 18.15-19.15


Alkeisjooga (Mia)


Alkeisjoogassa tutustutaan aurinkotervehdykseen ja tavallisimpiin jooga-asentoihin, joita tehdään useissa eri joogalajeissa. Jokaisella tunnilla tehdään kokonainen joogaharjoitus alkeistasolla. Harjoituksen koostumus vaihtelee ja tunnille voi aina tulla ilman aiempaa kokemusta.Alkeisjooga sisältää hengityksen ja asanoiden lisäksi meditatiivisen hetken ja rentoutuksen sekä tekemisen ohessa tulevaa tietoa joogasta. Kun alkeisjoogan harjoitukset parantavat tasapainoa, tuovat kehoon vahvuutta ja joustavuutta, samalla ne vahvistavat mieltä ja tuovat keskittymiskykyä. Jooga lisää itsetuntemusta ja auttaa päästämään irti turhista asioista. Tunnilta voi ottaa myös asanoita kotiin vietäväksi, sillä jooga jatkuu salin ulkopuolellakin - kaikki jooga tähtää arkielämän mielekkyyteen.


Tiistaisin klo 19.15-20.30


Aamujooga (Mia)


Kehon virtauksia hengityksellä ja liikkeellä vahvistava harjoitus, johon voi tulla ilman aiempaa kokemusta joogasta. Tunnilla tulee lämmin, mutta harjoitus ei ole raskas. Liikkeet energisoivat ja tuovat päivään keveyttä ja keskittyneisyyttä.


Torstaisin klo 7.15-8.15AlkeisPilates (Tapani)


AlkeisPilateksessa keskitytään oikeaan hengitystekniikkaan ja harjoitetaan kehoa ns. Pre-Pilastes liikeiden avulla. Harjoittelulla pyritään parantamaan kehon liikkuvuutta sekä keskikehon tukea ja ryhtiä. Tunneilla käydään läpi kattavasti koko vartalo ja liikesuunnat, mutta se on kuormitukseltaan helpohko ja mieltä rentouttava.


Perjantaisin klo 18.15-19.15PilatesHealth (Tapani)


PilatesHealth on jatkumo alkeisPilatekselle ja on keskitason harjoitus.

Siinä tutustutaan Pilateksen klassisen repertuaarin liikesarjoihin. Liikesarjat ovat sellaisenaan melko vaativia, mutta niihin on luotu pohja Pre-Pilatesliikeiden avulla ja tuntirakenteen avulla pystytään muokkaamaan kustakin tunnista sopivasti kuormittava.


Yhteystiedot: Outi Heiniö / puh. 041 449 2349 / solasali.info@gmail.com

Käyntiosoite: Valurinkatu 4 A, 03600 - Karkkila