ASTANGA (Mia)


Astanga on liikunnallinen joogaharjoitus, jossa tärkeää on hengityksen ja liikkeen yhdistyminen. Harjoitus parantaa kehonhallintaa ja itsetuntemusta. Astanga-tuntien päämääränä on opetella kuuntelemaan itseään ja harjoitella itselle sopivalla voimakkuudella. Samalle tunnille mahtuvat hyvin jo pidempään jooganneet ja aloittelijat. Asanoihin löytyy erilaisia versioita ja väillä pitkään jooganneellekin tekee hyvää palata juurille. 


KUNDALIINI (Riikka)


Kundaliinijooga on maanläheistä, dynaamista joogaa, jonka avulla voit oppia tuntemaan itsesi ja mahdollisuutesi tässä elämässä. Kundaliinijoogaa sanotaan myös tietoisuuden joogaksi. 

Se on yksinkertaista ja useimmille sopivaa. Se vahvistaa mm. hermostoa, tasapainottaa rauhastoimintaa ja aktivoi intuitiota sekä auttaa säätelemään mieltä ja tunnetilojen vaihtelua. Jokainen tunti on hieman erilainen, sillä harjoitussarjoja ja meditaatioita on useita satoja. Yksi kundaliinijoogatunti kestää 1,5 h.


YIN (Outi)


Yin joogaharjoituksessa keskitytään vahvasti oman kehon tuntemuksien kuunteluun ja hengityksen tarkkailuun. Yin jooga on keskittynyt harjoitus, joka vaikuttaa niin fyysiseen kuin henkiseen tilaamme. Yin on vastakohta sille kaikelle suorittamiselle, mistä päivämme täyttyvät. Sen vaikutukset ovat moninaiset ja selviävät vasta itse kokeilemalla. Sopii kaikille!


MINDFUL BODY (Katja)


Mindful body yhdistelee parhaita puolia erilaisista kehoa ja mieltä huoltavista tekniikoista, kuten pilateksesta, joogasta, fascia-harjoittelusta, syvävenyttelystä ja rentoutusharjoittelusta. Tunti opettaa tulkitsemaan oman kehon viestejä, tunnistamaan kireyksiä, kiputiloja ja heikkouksia sekä sitä kuinka voi kehittää ja parantaa omaa olotilaa.


MINDFUL BODY STRENGHT (Katja)


Tämä tunti kehittää liikkuvuutta, keskivartalon voimaa, tasapainoa sekä koordinaatiota. Jokaisella tunnilla on fysiologinen teema, jota lähestytään eri tavoin, jolloin kyseisen alueen lihasvoima, liikkuvuus ja liikehallinta kasvavat. Tunti kehittää myös kestävyyskuntoa ja hapenottokykyä, sillä liikkeisiin siirrytään selkärankaa palauttavin liikkein flow:na yhdestä liikkeestä toiseen, jolloin tunnin aikana pysytään jatkuvasti liikkeessä.


AAMUJOOGA (Mia)


Kehon virtauksia hengityksellä ja liikkeellä vahvistava harjoitus, johon voi tulla ilman aiempaa kokemusta joogasta. Tunnilla tulee lämmin, mutta harjoitus ei ole raskas. Liikkeet energisoivat ja tuovat päivään keveyttä ja keskittyneisyyttä.


PILATES HEALTH ALKEET ABC (Tapani)


PilatesHealth alkeet tunnilla keskitytään oikeaan hengitystekniikkaan ja harjoitetaan kehoa ns. Pre-Pilastes liikeiden avulla. Harjoittelulla pyritään parantamaan kehon liikkuvuutta sekä keskikehon tukea ja ryhtiä. Tunneilla käydään läpi kattavasti koko vartalo ja liikesuunnat, mutta se on kuormitukseltaan helpohko ja mieltä rentouttava.


PILATES HEALTH (Tapani)


PilatesHealth on jatkumo Pilates Health alkeet tunnille ja on keskitason harjoitus.

Siinä tutustutaan Pilateksen klassisen repertuaarin liikesarjoihin. Liikesarjat ovat sellaisenaan melko vaativia, mutta niihin on luotu pohja Pre-Pilatesliikeiden avulla ja tuntirakenteen avulla pystytään muokkaamaan kustakin tunnista sopivasti kuormittava.


ALKEISJOOGA (Outi)


Alkeisjoogassa tutustutaan aurinkotervehdykseen ja tavallisimpiin jooga-asentoihin, joita tehdään useissa eri joogalajeissa. Jokaisella tunnilla tehdään kokonainen joogaharjoitus alkeistasolla. Harjoituksen koostumus vaihtelee ja tunnille voi aina tulla ilman aiempaa kokemusta. Alkeisjooga sisältää hengityksen ja asanoiden lisäksi meditatiivisen hetken ja rentoutuksen sekä tekemisen ohessa tulevaa tietoa joogasta. Kun alkeisjoogan harjoitukset parantavat tasapainoa, tuovat kehoon vahvuutta ja joustavuutta, samalla ne vahvistavat mieltä ja tuovat keskittymiskykyä. Jooga lisää itsetuntemusta ja auttaa päästämään irti turhista asioista. Tunnilta voi ottaa myös asanoita kotiin vietäväksi, sillä jooga jatkuu salin ulkopuolellakin - kaikki jooga tähtää arkielämän mielekkyyteen.


LEMPEÄ SLOW FLOW (Outi)


Lempeä slow flow tunti sopii aivan kaikille ja kaiken tasoisille joogaajille. Tunti on rauhallinen ja liikkeet tehdään virtaavana sarjana oman hengityksen tahtiin. Ihana tapa päättää työviikko lempeän kehonhuollon parissa.


KEPPIJUMPPA (Katja)


Keppijumppa on monipuolista liikuntaa, joka sopii kaikille ikään tai kuntotasoon katsomatta. Keppijumppa parantaa kehonhallintaa, tasapainoa, ryhtiä sekä selkärangan ja nivelten liikkuvuutta ja lihasvoimaa.


RESTORATIIVINEN JOOGA (Mia)


Restoratiivinen jooga on palauttavaa ja se laskee stressitasoa. Asanat tuetaan bolstereilla, tiilillä ja huovilla sellaisiksi, että niihin voi rentoutua täysin.

Restoratiivisessa joogassa ei ole tarkoituksena vahvistaa kehoa eikä liikkuvuuden parantaminen ole siinä tärkeää. Ajatuksena on, että tukemalla keho mukaviin avaaviin asentoihin, pystyy rentoutumaan ja lepäämään samalla kun asanat hellästi hoitavat kehoa ja mieltä. Kierrokset alkavat laskea, stressitila alkaa laantua.


YIN & YANG – Pitkiä pitoja ja lempeää Flowta (Outi)


Tällä rennolla yhdistelmätunnilla nautiskellaan sekä yin harjoituksesta (pitkiä 3-5min kestäviä pitoja) että sen vastakohdasta, dynaamisemmasta yang harjoituksesta. Yang osuus on rauhallista ja lempeää flow joogaa.Yin ja Yang täydentävät toisensa täydellisesti, joten tämä tunti on silkkaa nautintoa! Sopii hyvin aloittelijoille ja ensikertalaisille.


LAPSIJOOGA (Outi)


Lapsijoogatunnit etenevät liiketarinoina ja jooga-asanoita harjoitellaan leikkien ja erilaisten teemojen kautta. Lapsijooga kehittää tasapainoa, kehontuntemusta, ryhtiä ja keskittymiskykyä sekä antaa mahdollisuuden oppia rentoutumista ja hiljentymistä.

Tunneilla tärkeää on iloinen yhdessäolo, oman kehon tuntemusten mukainen tekeminen ja toisten kunnioittaminen.Yhteystiedot: Outi Heiniö / puh. 041 449 2349 / solasali.info@gmail.com

Käyntiosoite: Valurinkatu 4 A, 03600 - Karkkila